Lone worker med TeamAlert

Bruk av geolokasjon for en tryggere arbeidsplass

Som administrerende direktør er en av dine topp prioriteringer å sørge for at dine ansatte er trygge mens de jobber. I dagens verden betyr det å være spesielt forsiktig når det gjelder å sende dem ut på oppdrag. Heldigvis finnes det et verktøy som kan hjelpe deg med å beskytte dem: geolokalisering.

Hva er geolokalisering?

Geolokalisering er en teknologi som bruker GPS, mobilmaster og Wi-Fi-nettverk for å finne den nøyaktige plasseringen til en person eller et objekt. Den vanligste måten folk opplever geolokalisering på er gjennom smarttelefonen; hver gang du åpner Google Maps eller sjekker inn på Facebook, brukes geolokalisering for å finne posisjonen din.
 
Men geolokalisering er ikke bare for personlig bruk; den har også kommersielle applikasjoner. For eksempel bruker mange forhandlere geolokalisering for å spore beholdningen deres og sørge for at produktene er der de skal være. Og som vi nevnte tidligere, kan den også brukes til å holde styr på ansatte.

Hvordan holder geolokalisering ansatte trygge?

Det fine med geolokalisering er at det gir deg muligheten til å se nøyaktig hvor de ansatte er til enhver tid. På den måten, hvis en ansatt ikke dukker opp på skiftet eller ikke sjekker inn når de skal, vil du vite det med en gang og iverksette passende tiltak. Du kan også bruke geolokalisering til å overvåke ansattes produktivitet; hvis du har ansatte som skal være på stedet, men deres GPS-posisjon sier at de er et annet sted, vet du at noe er på gang
 
En annen stor fordel med å bruke geolokalisering for å holde styr på de ansatte er at du kan bruke den til å lage "geofences". Et geofence er en virtuell grense rundt et sted i den virkelige verden; når noen går inn i eller forlater et geofence, får du et varsel. Dette er utrolig nyttig for å vite om en ansatt har gått inn i et farlig område eller gått ut av kurs.

Konklusjon

Som administrerende direktør er det ditt ansvar å sørge for at dine ansatte er trygge mens de jobber. Geolokalisering er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg å gjøre nettopp det ved å la deg se nøyaktig hvor de er til enhver tid og sette opp virtuelle grenser rundt farlige områder. Implementering av geolokalisering i virksomheten din er et viktig skritt for å holde dine ansatte trygge.